وب مانی؛ سیستم پرداخت الکترونیکی بینالمللی
۱۹ خرداد ۱۴۰۰
امروزه سیستم های پرداخت الکترونیکی زیادی در دنیا وجود دارد که هر یک خدمات مالی بینالمللی مختلفی را به کاربران ارائه میدهند. یکی از این سیستمهای مالی وب مانی (WebMoney) است که امروزه طرفداران زیادی در ایران دارد. در این مطلب از وبلاگ کافه ارز ابتدا مرور میکنیم که وبمانی چیست و چه کاربردهایی دارد. همچنین کیف پول های وبمانی و سایر اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
وب مانی (WebMoney) چیست ؟
وبمانی یکی از سریعترین سیستمهای پرداخت الکترونیکی است که نیازی به حساب بانکی یا کارت اعتباری ندارد. این سیستم از سال ۱۹۹۸ در مسکو (روسیه) شروع به کار کرد. WebMoney مانند یک سیستم بانکی آنلاین است که به راحتی امکان پرداخت های آنلاین را به کاربران میدهد. وبمانی بر خلاف دیگر سیستمهای پرداخت آنلاین که کشور ایران را در فهرست تحریمهای خود قرار دادهاند، ایران را تحریم نکرده است و به همین دلیل در ایران از شهرت و محبوبیت بالایی برخوردار است.
یکی از مهمترین رقبای وب مانی، پرفکتمانی است که خدمات مشابهی با این سرویس مالی در اختیار کاربران قرار میدهد.
کاربرد وب مانی
WebMoney خدمات متنوع و مختلفی در اختیار کاربران خود قرار داده است. از کاربردهای اصلی وب مانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. خرید از فروشگاههای اینترنتی
وبمانی به شما امکان خرید از فروشگاه هایی مانند Resello ،Aliexpres، Bangood، Envato و کلیه سایتهایی که درگاه پرداخت وبمانی دارند را میدهد. کاربران ایرانی خرید بسیاری را از این سایتها انجام میدهند.
۲. شارژ اکانتهای مختلف اینترنتی
اگر شما قصد شارژ حسابها و اکانتهای مختلف خود یا شارژ حساب بروکرها را دارید، وب مانی راهی مناسب برای شما است.
۳. نقل و انتقالات ارزی
با وبمانی شما میتوانید پول به کاربران دیگر انتقال داده یا دریافت کنید.
کارمزد وبمانی
وب مانی به ازای هر تراکنش ۰.۸٪ از شما کارمزد دریافت میکند. اگر شما قصد ارسال ۱۰۰ دلار را برای شخصی داشته باشید، وبمانی ۸۰ سنت به عنوان کارمزد از شما دریافت خواهد کرد. لازم به ذکر است که پرداخت این کارمزد بر عهده شخص فرستنده است. شما برای ارسال ۱۰۰ دلار باید ۱۰۰ دلار و ۸۰ سنت در حساب خود داشته باشید.
لازم به ذکر است که حداقل کارمزد وبمانی معادل ۰/۰۱ دلار و حداکثر کارمزد آن ۵۰ دلار است.
پاسپورت های وب مانی
حسابهای وبمانی دارای سه سطح یه به اصطلاح پاسپورت هستند که این پاسپورتها به صورت یک مجوز دیجیتال عمل میکنند. پاسپورتهای وبمانی اطلاعات شناسایی کاربران را شامل می شوند و با توجه به اطلاعاتی که کاربران در اختیار وب مانی قرار میدهند نوع پاسپورت متفاوت است. تفاوت دیگر انواع پاسپورتهای وبمانی در تعداد تراکنشهای قابل انجام آنها است. انواع پاسپورت های وب مانی عبارتند از:
۱. الیاس پاسپورت (Alias Passport)
همه کاربرانی که در وبمانی ثبتنام میکنند، به صورت خودکار و رایگان این پاسپورت را دریافت خواهند کرد. تا زمانی که شما اطلاعات خود را در اختیار وب مانی قرار ندهید، پاسپورت شما از نوع الیاس است.
۲. فرمال پاسپورت (Formal Passport)
اگر شما قصد انجام تراکنشهای بیشتری را داشته باشید، باید حساب خود را به فرمال ارتقا دهید. برای این کار باید اطلاعات خود را برای وب مانی ارسال کنید. البته تعداد تراکنشهای این پاسپورت نیز مانند الیاس محدود است.
۳. اینیشیال پاسپورت (Intial Passport)
برای دریافت این پاسپورت شما باید پاسپورت فرمال را داشته باشید. اینیشیال پاسپورت با بررسی اطلاعات شخصی کاربر و مدارک هویتی او توسط نماینده رسمی وبمانی صادر میشود.
۴. پاسپورت شخصی (Personal Passport)
اگر شما بخواهید از تعداد تراکنشهای بالایی در حساب وب مانی خود استفاده کنید، باید پاسپورت پرسنال را دریافت کنید. پرسنال اصلیترین پاسپورت وب مانی محسوب میشود و برای کسانی صادر می شود که پاسپورت فرمال را دارند. برای دریافت این پاسپورت باید تمام اطلاعات شما توسط نمایندگی رسمی وبمانی تایید شود؛ این کار برای شما هزینه بالایی خواهد داشت.
کیف پول های وبمانی
وبمانی برای راحتی کاربران خود، کیف پولهای مختلفی را ارائه میدهد. شما در وبمانی میتوانید انواع مختلفی از کیف پول را داشته باشید. پرکاربردترین کیف پول وب مانی عبارتند از:
۱. WMZ: کیف پول دلار آمریکا است که به آن کیف پول Z هم گفته میشود. بیشتر خدمات وبمانی بر اساس این کیف پول انجام میشود.
۲. WMR: کیف پول روبل روسیه است که با نام اختصاری R هم شناخته میشود.
۳. WMG: کیف پول طلا است که با نام اختصاری G شناخته میشود.
۴. WMR: کیف پول روبل روسیه با نام اختصاری R است.
۵. WM: کیف پول بیت کوین با نام اختصاری X که مقدار این کیف پول وبمانی معادل ۰/۰۰۰۱ بیت کوین است.
۶. WMU: کیف پول اوکراین با نام اختصاری U است.
۷. WMB: کیف پول بلاروس که با نام اختصاری B شناخته میشود.
۸. WMY: کیف پول ازبکستان است که با نام اختصاری Y شناخته میشود.
۹. WMK: کیف پول قزاقستان با نام اختصاری K است.
پر کاربردترین کیف پولهای وبمانی ، کیف پول دلار، کیف پول روبل و کیف پول بیت کوین است.
سقف موجودی و تراکنش حساب های وب مانی
سقف موجودی و سقف تراکنشهای وبمانی به نوع پاسپورت شما بستگی دارد. سقف موجودی در الیاس ۳۰۰ دلار، فرمال ۱۰۰۰۰ دلار، اینیشیال ۳۰۰۰۰ دلار و در پرسنال نامحدود است. در جدول زیر میتوانید سقف تراکنشهای وبمانی را ببینید:
نوع پاسپورت وب مانی | روزانه | هفتگی | ماهانه |
الیاس (Alias) | ۱۰۰ | ۳۰۰ | ۵۰۰ |
فرمال (Formal) | ۳۰۰۰ | ۱۰۰۰۰ | ۱۵۰۰۰ |
اینیشیال (Initial) | ۱۲۰۰۰ | ۳۰۰۰۰ | ۶۰۰۰۰ |
پرسنال (Personal) | نامحدود | نامحدود | نامحدود |
کارت شارژ وب مانی (Paymer)
پیمر (Paymer) بخشی از سیستم وبمانی است؛ یک کارت شارژ که با استفاده از آن میتوانید بدون نیاز به حساب بانکی حساب خود را شارژ کنید. شما برای استفاده از کارت شارژ وب مانی لازم نیست حساب وبمانی داشته باشید، با استفاده از این کارت شارژ میتوانید از درگاههای وبمانی خرید کنید. کارمزد این کارت شارژ برابر با ۱٪ مبلغ کارت شارژ است. این کارت شارژها به صورت فیزیکی و مجازی با قیمت ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ دلاری موجود هستند. استفاده از Paymer بسیار آسان است و به انجام تراکنشهای شما سرعت میبخشد.
با استفاده از خدمات افتتاح حساب وب مانی کافه ارز ، شما تنها با چند گام ساده میتوانید یک حساب بینالمللی داشته باشید یا شارژ حساب وب مانی خود را انجام دهید. همچنین شما میتوانید بدون داشتن حساب وبمانی با استفاده از خدمات خرید با وب مانی کافه ارز، خریدهای آنلاین خود را انجام دهید. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره حرفهای در خصوص افتتاح حساب پی پل میتوانید با کارشناسان کافه ارز تماس بگیرید.