نگاهی به تاریخچه پی پال؛ از آغاز تا کنون
۱۰ خرداد ۱۴۰۱
نگاهی به تاریخچه پی پال؛ از آغاز تا کنون. پی پال (PayPal) را میتوان بزرگترین پلتفرم آنلاین تبادلات و نقل و انتقالات مالی (پرداخت ارزی) در جهان دانست که روزانه میلیاردها تراکنش مالی از سراسر دنیا به سادگی ارسال یک ایمیل از طریق آن انجام میشود. تاریخچه پی پال نشان میدهد که این بستر پرداخت های الکترونیکی از همان ابتدای کار شروع موفقی داشته و به کمک همکاری با شرکتهای بزرگ توانست سال پشت سال پلههای ترقی را طی کند. ایده اصلی پشت طراحی پیپال، آسانسازی و راحت شدن انجام کارهای مربوط به تراکنشها و نقل و انتقلات مالی با استفاده از نرم افزارها رمزنگاری شده خاص به وسیله تلفنهای همراه و دستگاههای الکترونیکی بود. این ایده در سراسر جهان با استقبال چشمگیری روبهرو شد و طی سالهای متمادی از زمان ظهورش تاکنون هیچ نشانهای از افت مالی نداشته است. در ادامه با تاریخچه پیپال از ابتدا تا کنون آشنا میشویم.
تاریخچه پی پال : تولد
پی پال ابتدا در سال ۱۹۹۸ (۱۳۷۶-۱۳۷۷) به شکل یک استارتاپ توسط « پیتر تیل» و «مکس لوچین» با نام «کانفینیتی» (Confinity) که در واقع یک کیف پول امن مجازی بود، تاسیس شد. یک سال پس از تاسیس این استارتاپ، نحوه کار و استراتژی تغییر کرده و این پلتفرم تبدیل به یک درگاه آنلاین پرداختهای اینترنتی و تراکنشهای مالی شد.
پی پال در عرصه اقتصادی و درآمدزایی چشمگیر آن باعث شد که تنها در فاصلهای کمتر از ۴ سال از آغاز فعالیت این استارتاپ، پی پال اقدام به «عرضه سهام اولیه» در بازار بورس «نزدک» (Nasdaq) کرده و تبدیل به یک شرکت سهامی عام شود.
تاریخچه پی پال نشان میدهد که نهایت شهرت آن زمانی بود که پس از عرضه سهام اولیه، شرکت موفق «ای بی (eBay)»، پی پال را به ارزشی معادل ۱.۵ میلیارد دلار خریداری کرد. پس از این قدم بزرگ، رشد پی پال در عرصه جهانی آغاز شد که مزایای بیشمار آن نظر تجار و شرکتهای بزرگ آنلاین را به خود جذب کرد.
در فاصلهای ۴ ساله از زمان خرید پی پال توسط ای بی، این شرکت توانست تبدیل به ابرقدرت صنعت پرداخت آنلاین شده و بیش از ۱۰ سیستم ارزی مختلف از جمله «دلار سنگاپور» و «فرانک سوئیس» را به پلتفرم خود اضافه کند.
اخذ مجوز بانکی پی پال ، گامی فرای تصور
تاریخچه پی پال نشان میدهد که در سال ۲۰۰۷، پی پال توانست مجوز بانکی «اتحادیه اروپا» را به دست آورد. این مجوز به پی پال اجازه میداد در کشورهای عضو اتحادیه فعالیت داشته باشد. پس از این اقدام تعداد مشتریان و شرکتهای همکاری که از این درگاه برای تراکنشهای مالی خود استفاده میکردند تنها در اروپا به بیش از ۳۵ میلیون نفر رسید. جالب است بدانید ۱۵ میلیون نفر از این مشتریان ساکن انگلیس بودند.
در همین حین، پی پال دفتر مرکزی خود را با هدف حضور چشمگیر و گسترش روابط تجاری خود در منطقه اروپا و شهر لوکزامبورگ افتتاح کرد. این حرکت پی پال را میتوان بسیار هوشمندانه و استراتژیک دانست؛ چرا که باعث شد اعتماد مشتریان بیشتر جلب شده و میزان تقاضا نیز افزایش یابد. افتتاح دفتر لوکزامبورگ پی پال در نهایت درآمدزایی چشمگیری به همراه داشت که مقدمات جدایی و استقلال این شرکت از «ای بی» را فراهم کرد.
پی پال و همکاریهای تجاری آن
سال ۲۰۰۷ را میتوان یکی از شلوغترین سالهای تجاری در تاریخچه پی پال دانست. پس از اخذ مجوز بانکی از اتحادیه اروپا و افتتاح دفتر لوکزامبورگ، پیپال این بار پا را فراتر گذاشته و اقدام به همکاری با شرکت کارتهای اعتباری مستر کارت نمود. این همکاری به مشتریان دارای مستر کارت اجازه میداد، پرداختهای خود را از طریق وبسایتهایی که از درگاه پی پال استفاده میکردند، انجام دهند.
تاریخچه پی پال نشان میدهد که در پایان سال ۲۰۰۷، برآورد درآمد خالص این شرکت چیزی حدود ۲ میلیارد دلار اعلام شد. در چنین شرایطی شرکت مادر «پی پال»، یعنی ای بی (eBay)، برای ایجاد بستر رشد اقدام به خرید رقبای پی پال کرد.
در سال ۲۰۰۸، ای بی یکی از بزرگترین رقبای پی پال، بیل می لیترز (Bill Me Later’s) را با قیمتی کمتر از ۱ میلیارد دلار خریداری کرد. درخصوص «بیل می لیترز» باید اشاره کرد، این شرکت با داشتن بیش از ۱۰۰۰ فروشگاه آنلاین و حضور در صنعت گردشگری و همکاری با ابرقدرتهایی مانند «آمازون» و «فوجیتسو» و «جت بلو» در سراسر جهان، رقیب اصلی پی پال محسوب میشد. خرید بیل می لیترز توسط ای بی بعدها باعث کاهش تسلط این شرکت در سراسر جهان شد و به پی پال اجازه حضور در عرصه جهانی داد تا بهعنوان رایجترین بستر تراکنشهای مالی دنیا شناخته شود.
مطابق تاریخچه PayPal ، از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ عمده استراتژی و تمرکز مسئولین پی پل بر افزودن خدمات و همکاری با ابرقدرتهای سیلیکون ولی مانند «اپل» بود. این شرکت در این سالها توانست برنامه پیپال مخصوص تلفنهای همراه «اندروید» و «آی او اس» (iOS) وارد بازار کرده که با استقبال بینظیری روبهرو شد. اکنون هر فردی از سراسر دنیا به راحتی ساخت یک اکانت و ارسال ایمیل از طریق تلفن همراه میتوانست کلیه تراکنشهای مالی برای فرد دیگر از آن سوی جهان را انجام دهد.
براساس گزارشها تعداد تراکنشهای انجام شده توسط تلفن همراه با استفاده از اپلیکیشن پی پال در سال ۲۰۱۱ بیش از ۴ میلیارد دلار بوده است که در سال ۲۰۱۳ این میزان با جهش دو برابر به ۲۷ میلیارد دلار نیز رسید.
جدایی از eBay و پس از آن
پس از ۱۶ سال رابطه و همکاری، در سال ۲۰۱۵، پی پال و ایبی (eBay) تصمیم به جدایی از یکدیگر گرفتند. پی پال پس از این اقدام با کسب سرمایه بسیار چشمگیر زیر سایه ایبی، توانست به فعالیت مستقل خود در سراسر جهان ادامه دهد.
البته لازم بهذکر است که پی پال پس از ای بی، هواداران بسیار زیادی داشت که از جمله آن باید به شرکت هلندی «آدین» (Adyen) اشاره کرد که با مبلغی وسوسهانگیز قصد خرید پی پال را داشت.
خبر جدایی پی پال و ای بی برای صنعت پرداختهای آنلاین بسیار شوکهکننده و ناگهانی بود، دو شرکت این اقدام را در راستای منفعت فروشندگان و خریداران اعلام کردند.
هرچند که پی پال از ای بی جدا است اما براساس قرارداد میان دو شرکت تا جولای سال ۲۰۲۳ (۱۴۰۲-۱۴۰۳)، پی پال همچنان گزینه و درگاهی برای خریداران ebay خواهد بود. جدایی دو شرکت نه تنها باعث افت پی پال نشد بلکه در ماه می ۲۰۱۸ (اردیبهشتماه ۱۳۹۷) پی پال اعلام کرد با کسب سرمایه مناسب، شرکت پرداختهای آنلاین سوئدی «آی زتل» (iZettle) را به قیمت ۲.۲ میلیارد دلار خریداری کرده است. تنها سه هفته پس از تصویب این خبر از سوی آی زتل، سهام این شرکت وارد بازار بورس «استکهلم» شد. هم اکنون پی پال بیش از ۱۱ شعبه در سراسر اروپا و آمریکای لاتین دارد.
تاریخچه PayPal نشان میدهد که تنها کمی پس از خرید آی زتل، در ژوئن ۲۰۱۸ (خردادماه ۱۳۹۷)، پی پال، استارتاپ «هایپر ولت» (HyperWallet) را به قیمت ۴۰۰ میلیون دلار خریداری کرد. مسئولین پی پال این اقدام را در راستای افزایش خدمات و تسهیل خدمات پرداخت از طریق سیستم عاملهای مختلف در فضایی امن و رمزنگاری شده، اعلام کردند.
پی پال ، از رویا تا واقعیت
موفقیت پی پال نمونه بارزی از به تحقق پیوستن رویاهای بلندپروازانه است. هیچ چیز دور از تصور نیست. تاریخچه پی پال نشان میدهد که تنها یک ایده ساده چقدر میتواند سریع رشد کند و تبدیل به سرویسی جهانی شود.
پی پال اکنون شناخته شدهترین سیستم پرداختهای الکترونیک در جهان است که روزانه بر تعداد کاربران آن افزوده میشود. بسیاری از خرده فروشیها، فروشگاههای آنلاین و تراکنشهای مالی از طریق این سیستم انجام میشود، بنابراین میتوان تصور کرد که این چرخه تا چه حد میتواد برای شرکتی مانند پی پال سودآور باشد.
نظر شما درباره تاریخچه پی پال چیست؟ با استفاده از خدمات افتتاح حساب پی پال کافه ارز ، شما تنها با چند گام ساده می توانید یک حساب بینالمللی داشته باشید. همچنین شما میتوانید بدون داشتن حساب پیپال با استفاده از خدمات خرید با پی پال کافه ارز ، خریدهای آنلاین خود را انجام دهید.