نگاه تازه سنا به رمز ارزها: آینده درخشان برای ارزهای دیجیتال
۲۸ آذر ۱۴۰۳
سناتور تیم اسکات و رمزارزها
سناتور تیم اسکات، رئیس آینده کمیته بانکی سنا، در اقدامی جدید رمزارزها را «شگفتی جدید جهان» نامید. این اظهارنظر امیدواریها را برای تصویب قوانین جامع در حوزه رمز ارزها افزایش داده است. با توجه به این گفته، سنا به زودی لایحهای را برای تنظیم بازار رمز ارزها بررسی خواهد کرد.
همچنین، نماینده فرنچ هیل از مجلس نمایندگان پیشبینی کرده است که این قوانین تا سال 2025 به تصویب برسند.
نکته قابل توجه این است که هم سنا و هم مجلس نمایندگان و حتی دولت آینده آمریکا، یعنی دولت دونالد ترامپ، عزم خود را برای وضع قوانین مشخص و شفاف در حوزه رمز ارزها جزم کردهاند. این اتفاق در حالی رخ میدهد که صنعت بلاکچین و رمز ارزها در سالهای گذشته با نوسانات زیادی روبرو بوده است.
به نظر میرسد با این رویکرد جدید، آیندهای روشنتر برای رمز ارزها در آمریکا رقم بخورد.
قانونگذاران آمریکایی مصمماند تا با وضع قوانین جدید بازار پرنوسان رمزارزها را ساماندهی کنند. دو لایحه مهم در این زمینه مطرح شده است: اول، قانون نوآوری مالی و فناوری برای قرن ۲۱ (FIT21) که هدف آن ایجاد یک چارچوب کلی برای فعالیت رمزارزهاست و امسال با استقبال زیادی از سوی نمایندگان مجلس روبرو شد.
دوم، لایحه مربوط به استیبلکوینها که اگرچه به توافق نهایی نرسید، اما نشان داد که قانونگذاران تا چه اندازه به موضوع رمزارزها اهمیت میدهند. نماینده فرنچ هیل، یکی از طرفداران اصلی این قوانین، معتقد است که کنگره باید هرچه زودتر دست به کار شود و با تصویب قوانین جامع، آینده بازار رمز ارزها را روشنتر کند.
او امیدوار است که تا چند ماه آینده، قانونی شبیه به FIT21 برای تنظیم بازار رمزارزها تصویب شود.
با تغییر رویکرد سنا، آینده رمزارزها روشنتر شد. در حالی که مجلس نمایندگان آمریکا همواره نسبت به رمزارزها دیدگاه محتاطانهای داشته، سنا همیشه مانع اصلی پیشرفت این فناوری بوده است.
اما با روی کار آمدن تیم اسکات جمهوریخواه به عنوان رئیس جدید کمیته بانکی سنا، اوضاع در حال تغییر است. اسکات که به رمزارزها به عنوان “شگفتی جدید جهان” نگاه میکند، قصد دارد کمیتهای ویژه برای بررسی این داراییهای دیجیتال تشکیل دهد. این در حالی است که شرود براون، رئیس دموکرات قبلی این کمیته، دیدگاه بسیار منفی نسبت به رمزارزها داشت و مانع اصلی پیشرفت آنها در سنا محسوب میشد.
با پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات سنا انتظار میرود که فضای سیاسی حاکم بر این نهاد نسبت به رمزارزها مثبتتر شود.
البته، سناتور الیزابت وارن، دموکرات تندروی ماساچوست، همچنان به عنوان یکی از منتقدان سرسخت رمزارزها شناخته میشود، اما به نظر میرسد که نفوذ او در سنا کاهش یافته است. اسکات با اشاره به دیدار اخیرش با دیوید ساکس، مسئول جدید رمز ارزها در دولت ترامپ، از اهمیت گفتگو و همکاری با دولت برای تدوین سیاستهای مناسب در حوزه رمزارزها سخن گفت. او همچنین بر نقش رمزارزها در دموکراتیکسازی اقتصاد و افزایش دسترسی افراد به خدمات مالی تأکید کرد. با این تغییرات آینده رمزارزها در آمریکا روشنتر از گذشته به نظر میرسد و انتظار میرود که شاهد پیشرفتهای چشمگیری در این حوزه باشیم.
برای اینکه قوانین رمزارزها به تصویب برسد، همکاری دو حزب ضروری است. همانطور که هیل به درستی اشاره کرده، تصویب هر قانونی در سنا به حمایت حداقل ۶۰ سناتور نیاز دارد. این یعنی باید هم جمهوریخواهان و هم دموکراتها با هم همکاری کنند.
در سالهای اخیر، جمهوریخواهان بیشتر از قبل به سمت حمایت از رمزارزها گرایش پیدا کردهاند، اما خوشبختانه، تعداد قابل توجهی از دموکراتها مخصوصاً نمایندگان جوانتر هم به این جریان پیوستهاند.
این موضوع را میتوان در رأی مثبت ۷۱ نماینده دموکرات به قانون FIT21 در مجلس نمایندگان دید. اما در سنا که اکثریت آرا در دست جمهوریخواهان است، برای تصویب قوانین مهم، همکاری دو حزب به شدت مورد نیاز است. با توجه به این شرایط، آینده قانونگذاری در حوزه رمزارزها به میزان همکاری و اجماعی که بین دو حزب ایجاد میشود، بستگی دارد.