ارز دیجیتال تزوس
با نام لاتین Tezos و علامت انحصاری XTZ یک ارز دیجیتال است
که در تاریخ 1396-07-14 لانچ شده و آخرین بار در تاریخ 1401-01-20 به روز رسانی شده است .
این ارز ر رتبه 46 بازار قرار دارد و ارزش کل بازار آن حدود 2,811,105,892 است.
هر واحد تزوس در این لحظه با قیمت 0.655 دلار و با احتساب نرخ تتر 50,290.00000000 تومان مبلغ ریالی آن معادل 33,104 تومان
می باشد. حجم معاملات روزانه تزوس میزان 114,753,226 است.
قیمت تزوس در 7روز اخیر
%
-21.06 و در ۲۴ ساعت اخیر % -7.3 و در 1 ساعت اخیر
%
-0.24 تغییر کرده است.
تزوس (Tezos) با نام اختصاری XTZ، یک پروژه بلاکچینی است که با هدف اصلاح حوزه ارزهای دیجیتال وارد بازار شده است. اکوسیستم تزوس شبیه به اتریوم است و امکان ایجاد و راهاندازی قراردادهای هوشمند (Smart Contract) را در اختیار کاربران قرار میدهد. یکی از روشهای پرداخت ارزی در داخل کشور استفاده از ارزهای دیجیتال است. امروز در کافه ارز، پلتفرم Tezos را مورد بررسی قرار داده و درباره آینده تزوس نیز بحث خواهیم کرد، پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
شاید قبل از خرید ارز تزوس (Tezos) به این فکر کنید که آیا این رمز ارز قابلیت فروش در بازار را دارد؟ در حقیقت هر چیزی که قابلیت خرید داشته باشد، امکان فروش نیز دارد ولو این که یک مشتری در دنیا برای آن وجود داشته باشد! البته، دسترسی به سیستم های پرداخت در ایران در برخی اوقات مشکل ساز خواهد شد اما با پلتفرم معاملاتی کافه ارز می توانید معادل ریالی ارز دیجیتال خود را در کارت بانکی خود دریافت کنید.
نام ارز | تزوس |
علامت انحصاری | XTZ |
نرخ فعلی | 33,104 تومان |
تغییرات 24 ساعته | -7.3% |
نام لاتین | Tezos |
تاریخ انتشار | 1396-07-14 |
وب سایت | https://www.tezos.com/ |
قیمت دلاری $0.655
خرید از ما تومان 33,104
فروش به ما تومان 32,487
تغییرات 24 ساعته -7.3
تغییرات 1 ساعته -0.24
تغییرات 7 روزه -21.06
حجم معاملات روزانه 114,753,226
ارزش بازار 2,811,105,892
عرضه در دسترس 890,457,382
عرضه کل 912,087,909
بیشترین عرضه 0
رتبه در بازار 46
تزوس یک شبکه مبتنی بر بلاکچین به شمار میرود که میزبان یک ارز دیجیتال بومی به نام Tez با علامت اختصاری XTZ است. تزوس، مانند دیگر رمزارزها، امکان استفاده آسان از سیستمهای مالی غیرمتمرکز (DeFi)، اپلیکیشینهای غیرمتمرکز و توکنهای غیرمثلی (NFT) را در اختیار کاربران قرار میدهد. یکی از تفاوتهای بزرگ تزوس با شبکههای دیگر این است که تزوس از هارد فورک و دوشاخهشدن بلاکچین جلوگیری میکند.
مکانیزم حاکمیت شبکه تزوس به این شکل است که کاربرانی که رمزارز تزوس را خریداری کردهاند، با رایگیری پروتکلهای جدید مربوط به شبکه را تعیین میکنند. پلتفرم تزوس، به لطف الگوریتم اثبات سهام (Proof of Stakes)، تراکنشهای موجود را اعتبارسنجی میکند. این الگوریتم، در مقایسه با الگوریتم اثبات کار یا همان استخراج بیت کوین، انرژی بسیار کمتری مصرف میکند.
عرضه اولیه سکه (ICO) ارز دیجیتال تزوس بسیار موفقیتآمیز بود و توانست 232 میلیون دلار سرمایه جذب کند اما پس از آن درگیر دعاوی حقوقی شد.
تزوس توسط آرتور بریتمن (Arthur Breitman) راهاندازی شد. بریتمن یک مهندس فرانسویالاصل بود که سابقه فعالیت در پروژه گوگل ایکس و Waymo را داشت. همسر بریتمن به نام کاتلین هم که سابقه فعالیت در شرکتهای نرمافزاری را داشت، در توسعه شبکه تزوس همکاری داشته است.
در سال 2014، زمانیکه آرتور بریتمن هنوز در شرکت مورگان استنلی کار میکرد، با نامی مستعار یک وایت پیپر درباره تزوس منتشر کرد. در ماه جولای سال 2017، کارآفرین سوئیسی یوهان گورز (Johann Gevers) به عنوان مدیریت بنیاد تزوس، با همکاری خانواده بریتمن، عرضه اولیه سکه تزوس را اجرا کردند که لقب موفقترین رخداد ICO تا آن زمان را به خود اختصاص داد.
در عرض 31 روز، 66 هزار بیت کوین (با قیمت 2000 دلار) و 361 هزار تتر و به طور کلی 232 میلیون دلار سرمایه در عرضه اولیه سکه تزوس، جذب شد.
البته، اختلافات بسیاری بین بریتمن و گورز پیش آمد که موجب شد که در نهایت با استعفای گورز به پایان رسید. از طرفی دیگر، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، بریتمن را تحت فشار قرار داده بود که توکنهای XTZ باید به عنوان یک اوراق بهادار در نظر گرفته شوند. در آخر بنیاد تزوس به جامعه کاربری اعلام کرد که قبل از دریافت توکنهای خود باید فرمهای مرتبط با سیاستهای شناخت مشتری (KYC) و مبارزه با پولشویی (AML) را تکمیل و ثبت کنند که این موضوع اصلا به مذاق کاربران تزوس خوش نیامد.
شبکه تزوس مانند بیت کوین و اتریوم، یک دفتر کل غیرمتمرکز به شمار میرود که به فناوری بلاکچین مجهز است. تزوس مانند اتریوم، امکان توسعه و راهاندازی قراردادهای هوشمند را در اختیار کاربران قرار میدهد. تزوس در واقع معادل یونانی قدیم واژه قرارداد است.
سپردهگذاری 8000 واحد تزوس، یکی از قوانین الگوریتم اثبات سهام شبکه تزوس است. کاربرانی که تعداد کمتری ارز دیجیتال تزوس در اختیار داشته باشند، میتوانند دارایی خود را در اختیار سهامداران بزرگتر که به Baker معروف هستند قرار دهند.
بیکرها در واقع کاربرانی هستند که امنیت بلاکچین را تامین میکنند و در ازای ان از شبکه پاداش دریافت میکنند.
برای فعالیت به عنوان یک بیکر باید در تالارهای گفتگوی تزوس درخواست خود را مطرح کنید. البته به خاطر داشته باشید که برای فعالیت به عنوان یک بیکر به یک سیستم کامپیوتری با حداقل 8 گیگابایت رم و اینترنت پایدار و حدود 8 هزار توکن تزوس نیاز دارید.
پروتکلهای حاکمیت شبکه تزوس با اتریوم و بیت کوین متفاوت است. در حقیقت، تزوس نقص حاکمیت مرکزی و هارد فورک که در شبکههای دیگر وجود دارد را برطرف کرده است. علاوه بر این، تنظیم سپردههای فعال شبکه برای تعدیل توکنهای جدید به منظور جلوگیری از تورم نیز در نوع خود منحصر بفرد است که کاربران بیشتری را جذب شبکه خواهد کرد.
فعالیت بیکرها در تزوس معادل ماینرها در بیت کوین است و به خاطر به کارگیری از الگوریتم اثبات سهام، انرژی بسیار کمتری در مقایسه با بیت کوین مصرف میکند.
مهمترین سوال در مورد آینده ارز دیجیتال تزوس این است که آیا مکانیزم مقابله با تورم این شبکه در طول زمان به خوبی کار میکند و قادر به حفظ سرمایه دارندگان توکن XTZ خواهد بود یا خیر. پروتکل حاکمیت شبکه تزوس و جلوگیری از هاردفورک شبکه، یکی از جذابترین ویژگیهای تزوس به شمار میروند.
بانک مرکزی اروپا طی یک پروژه تحقیقاتی، تکنولوژی تزوس را مورد آزمایش قرار داده است. این تحقیقات نشان دادند که امکان راهاندازی و توسعه یوروی دیجیتال با کمک شبکه تزوس امکانپذیر است. تزوس در حال حاضر، یکی از پلتفرمهای NFT مربوط به موسیقی به نام One Of را نیز به شبکه خود جذب کرده است.
قیمت تزوس در حال حاضر در کف قرار دارد و پیشبینی میشود که مجددا به بالای 5 دلار خواهد رسید. البته، باید خاطر نشان کرد که بازار ارزهای دیجیتال بسیار پرنوسان است و حدس حرکت بعدی بازار کار بسیار دشواری است اما الگوری قیمتی تزوس در بازه هفتگی، نشان دهنده برخورد روند با یک ناحیه حمایتی بسیار قوی را نشان میدهد که به عقیده بسیاری از تحلیلگران افزایش قیمت تزوس را در پی خواهد داشت.
رمزارز تزوس با ارزش بازار حدود 1.22 میلیارد دلار و با دردست داشتن 0.12 از سهم بازار در رتبه 44 بازار قرار دارد. لازم به ذکر است که ارز تزوس در زمان عرضه اولیه سکه، در رتبه 2 بازار کریپتوکارنسی قرار داشت. بالاترین قیمت تزوس در 17 دسامبر سال 2017 (26 آذر 1396) به 12.13 دلار رسید که در حال حاضر تفاوت بسیاری با آن زمان دارد. نمودار قیمت ارز تزوس نشان دهنده این است که در حال حاضر، قیمت رمز ارز تزوس در وضعیتی خوبی قرار دارد و احتمالاً خرید آن در بلند مدت سودآور خواهد بود.
کارمزد و هزینههای بسیار پایین شبکه تزوس و بالاگرفتن فعالیت NFT، اکوسیستم تزوس را به یکی از محبوبترین پلتفرمهای موجود در حوزه NFT تبدیل کرده است. در واقع هزینه بالای شبکه اتریوم، باعث شده است که کاربران به پلتفرمهای دیگر کوچ کنند. طراحی و توسعه NFT در شبکه اتریوم و شبکههای دیگری که بر اساس الگوریتم اثبات کار فعالیت دارند، باعث اتلاف انرژی و مشکلات زیستمحیطی میشود. بنابراین، ساخت NFT در شبکههای جایگزین مانند تزوس بسیار همهگیر شده است.
قیمت تزوس بعد از یک جهش فوقالعاده در ماه سپتامبر سال 2021، وارد کانال خرسی (ریزشی) شد. در حال حاضر قیمت تزوس مانند روزهای ابتدایی حضور این ارز دیجیتال در بازار است. برای تبدیل قیمت تزوس به دلار یا دلار دیجیتالی (تتر) میتوانید از ابزار ماشین حساب کافه ارز کنید. برای خرید و فروش تزوس در ایران آگاهی از قیمت دلاری تزوس به تنهایی کافی نیست، و معاملهگران باید قیمت لحظه ای ارز دیجیتال تزوس به تومان را نیز بلد باشند. علاوه بر این، در برخی اوقات برای دقیقتر شدن محاسبات، میتوانید قیمت تزوس به ریال را نیز در ماشین حساب کافه ارز حساب کنید.
سرمایهگذاری در تزوس، با آگاهی از اینکه پلتفرم و سیاستهای آتی شبکه اصلی آن درخشان و پرقدرت است، امری منطقی و سودآور به نظر میرسد. صرافیهای بسیاری در دنیا وجود دارند که امکان خرید ارز دیجیتال تزوس را در اختیار کاربران خود قرار میدهند. علاوه بر این، خرید ارز تزوس از صرافیهای داخلی نیز امکانپذیر است.
با مراجعه به وبسایت یا اپلیکیشن کافه ارز، پس از ثبتنام و انجام مراحل مربوط به احراز هویت و تایید کارت بانکی، میتوانید با کارمزد بسیار پایین ارز دیجیتال تزوس خریداری کرده و یا آن را به صرافی بفروشید. علاوه بر این، امکان انتخاب شبکه انتقال نیز در اختیار کاربران کافه ارز قرار دارد.
کافه ارز، قابلیت فروش ارز دیجیتال تزوس را نیز در اختیار کاربران خود قرار داده است. در حقیقت، شما میتوانید بیش از ارز دیجیتال را در کافه ارز معامله کنید. برای فروش ارز تزوس در کافه ارز، کافیست در وبسایت یا اپلیکیشن آن ثبت نام کنید.
ارز دیجیتال تزوس با نام اختصاری XTZ یکی از قویترین پروژههای حوزه کریپتوکارنسی به شمار میرود که در عرضه اولیه سکه توانست در عرض 31 روز 232 میلیون دلار جذب سرمایه داشته باشد. آینده رمز ارز تزوس بسیار روشن است و بسیاری از تحلیلگران معتقدند که قیمت ارز تزوس در آیندهای نه چندان دورف روند صعودی را تجربه خواهد کرد.