اگر بخواهیم تحصیل در خارج از کشور، آن هم در کشوری مثل ترکیه را توصیف کنیم، کلماتی مثل جذاب، خیرهکننده و متفاوت به ذهن متبادر میشود. ترکیه که تقاطعی بین شرق و غرب است همچنان مقصد جذاب برای تحصیل و تعطیلات یا هردو محسوب میشود. این شرایط که ترکیه به هر دو قاره آسیا و اروپا نزدیک است باعث شده که دریافت پذیرش از دانشگاه های ترکیه و مدرک دانشگاهی، انتخابی مناسب برای دانشجویان بین المللی محسوب میشود. اما برای پذیرش در یک دانشگاه ترکیهای مواردی وجود دارد که باید بدانید و در این راهنما آورده شدهاند.
تحصیلات عالی در ترکیه خیلی تفاوتی با سیستم بولونیا در اتحادیه اروپا ندارد و در سه سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دستهبندی میشود. صرفنظر از مقطعی که میخواهید در آن تحصیل کنید، میتوانید نسبت به دریافت پذیرش از دانشگاه های ترکیه اقدام کنید. ترکیه دارای ۱۰۴ دانشگاه دولتی و ۶۲ دانشگاه خصوصی است. برخی از دانشگاههایی که دورههای آموزشی به زبان انگلیسی ارائه میدهند شامل موارد زیر هستند:
– دانشگاه سابانچی
– دانشگاه اوکان استانبول
– دانشگاه آیدین استانبول
– دانشگاه تد (TED)
– دانشگاه بیلکنت
– دانشگاه کوچ
– دانشگاه سهیر
آنچه که لازم است بدانید این است که هر سال دولت ترکیه ظرفیت ثابتی را برای دانشجویان بینالمللی در هر رشته در نظر میگیرد و شما باید شانس پذیرش خود را بررسی کنید. هرچقدر ظرفیت کمتر باشد، رقابت بالاتر است.
اگر رشته مورد نظر خود را در ترکیه پیدا کردید، مرحله بعدی این است که شرایط دریافت پذیرش از دانشگاه های ترکیه برای آن مقطع را بررسی کنید. گرچه همیشه باید معیارهای دقیق را در سایت همان رشته بررسی کنید و ببینید آیا با آنها مطابقت دارید یا خیر اما شرایط عمومی دیگری هم وجود دارد که باید داشته باشید.
اگر قصد دریافت پذیرش از دانشگاه ترکیه در مقطع کارشناسی را دارید باید دیپلم دبیرستان را داشته باشید. مدارک بعدی در زیر آمده است:
– تقاضانامه
– دیپلم دبیرستان (یا مدرکی که نشان دهد به زودی از دبیرستان فارغالتحصیل میشوید)
– ریزنمرات
– امتیاز آزمون زبان (تافل یا آزمون تسلط بر زبان دانشگاه بعد از رسیدن)
– انگیزهنامه
– قبض پرداخت هزینه درخواست (۱۰۰ – ۳۵ دلار)
– گواهی پایان تحصیلات مقطع راهنمایی
– نامه تمکن مالی
مهلت ارائه مدارک قبل اول آگوست است.
دریافت پذیرش از دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا مستلزم بررسی کردن نیازمندیها و شرایط دقیق هر برنامه در وبسایت آن است. اما برخی از آنها در زیر آورده شده است:
– تقاضانامه
– مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد
– انگیزه نامه
– رزومه تحصیلی
– نامه تاییدیه از اساتید و کارفرما
– ریزنمرات
– امتیاز آزمونهای GRE یا GMAT
– امتیاز آزمون زبان
– آزمون کتبی یا مصاحبه
– نامه تمکن مالی
مهلت ارائه مدارک برای ترم پاییز تا آخر ماه می و برای ترم بهار تا آخر ماه دسامبر است.
وقتی مدارک خود را آماده کردید میتوانید تقاضانامه خود را ارسال کنید. توجه داشته باشید که حتی اگر به صورت آنلاین بخواهید اقدام به دریافت پذیرش از دانشگاه های ترکیه کنید، باز هم باید مدارک تا قبل از اتمام مهلت، با پست ارسال شوند. همچنین اگر آزمون ورودی یا مصاحبه دارید باید به ترکیه سفر کرده و حضورا آنها شرکت کنید. اگر به تمام این موارد رسیدگی کرده باشید باز هم باید تا اواسط اگوست برای مقطع کارشناسی و اواسط سپتامبر برای مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا صبر کنید. در نامه پذیرش اطلاعات مربوط به مراحل بعدی مانند پرداخت هزینه شهریه یا دریافت ویزای تحصیلی آورده شده است.
پس از دریافت پذیرش از دانشگاه های ترکیه و قبل از نقل مکان به این کشور حتما هزینه شهریه و هزینههای زندگی در این کشور را بررسی کنید. هزینهای که دانشجویان بینالمللی باید پرداخت کنند شامل مبالغ زیر است:
– مقطع کارشناسی به زبان انگیسی: ۱۵۰۰ – ۴۵۰ دلار در سال
مقطع کارشناسی به زبان ترکی: ۷۵۰ – ۲۴۰ دلار در سال
مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی: ۹۰۰ – ۶۰۰ دلار در سال
مقطع کارشناسی ارشد به زبان ترکی: ۶۰۰ – ۳۰۰ دلار در سال
توجه داشته باشید که مبلغ شهریه از یک دانشگاه تا دانشگاه بعدی فرق دارد و دانشگاههای خصوصی شهریههای بیشتری دریافت میکنند. هزینههای دیگر شامل موارد زیر است:
– ۵۰۰ – ۳۵۰ دلار ماهانه بابت هزینههای زندگی
– ۱۵۰ – ۱۰۰ دلار در هر ترم بابت کتاب و هزینههای اداری
– بین ۷۰ – ۴۰ دلار سالانه بابت بیمه درمانی
نظر شما درباره دریافت پذیرش از دانشگاه های ترکیه در سال ۲۰۲۱ چیست ؟ دانشجویان بین المللی که قصد پرداخت شهریه یا هزینه ثبتنام دانشگاههای خارج از کشور را دارند، میتوانند از خدمات پرداختهای بینالمللی کافه ارز با استفاده از خرید با پی پال و خرید با ویزا و مستر کارت استفاده کرده و بدون هیچ مشکل و تاخیری پرداختهای بینالمللی خود را انجام دهند. همچنین با استفاده از کافه ارز میتوانید پرداخت هزینه ثبت نام آزمون های بین المللی را به آسانی انجام دهید.