تحصیل در ترکیه و پذیرش از دانشگاه های ترکیه
۱۰ اسفند ۱۴۰۱
تحصیل در ترکیه و مدارک تحصیلی دانشجویان بین المللی که در دانشگاههای ترکیه تحصیل میکنند، در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکا و جهان معتبر است. دانشگاههای ترکیه دارای اعتبار جهانی هستند که سطح آموزشهای ارائه شده بالاتر از استاندارد است و دارای آموزش با کیفیت، اساتید موفق و سیستم آموزشی یکپارچه جهانی است همچنین برخی از دانشگاه های پزشکی و دندانپزشکی که در ترکیه وجود دارند مورد تایید وزارت علوم ایران نیز می باشند.. با توجه به این مزایا، دانشجویان به راحتی میتوانند از پلههای ترقی بالا رفته و برای زندگی و حرفه خود آماده شوند. برای تحصیل در ترکیه، دانشگاه های کشور ترکیه دانشجویان بین المللی خود را به دو شیوه مختلف پذیرش می کنند. در شیوه اول داوطلبان ملزم به شرکت در یکی از آزمون های ورودی دانشگاه نظیر یوس و SAT می شوند. این در حالی است که در شیوه پذیرش بدون آزمون، خیلی راحت و بدون دردسر؛ آن هم به صورت تضمینی، می توانید نامه پذیرش خود در دانشگاه انتخابی را دریافت کنید.
شما برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه و پرداخت های ارزی می توانید از خدمات کافه ارز با کمترین کارمزد و سریع ترین پشتیبابی استفاده بهره ببرید. صرافی کافه ارز از جمله صرافیهایی است که میتواند شما را درپرداخت هزینه تعیین وقت سفارت ها و از جمله پرداخت هزینه تعیین وقت سفارت ترکیه یاری کند.
فهرست مطالب
دانشگاه های محبوب در ترکیه
تحصیلات عالی در ترکیه در سه سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دستهبندی میشود. ترکیه دارای ۱۰۴ دانشگاه دولتی و ۶۲ دانشگاه خصوصی است و برخی از دانشگاههایی که دورههای آموزشی به زبان انگلیسی ارائه میدهند. آنچه که لازم است بدانید این است که هر سال دولت ترکیه ظرفیت ثابتی را برای دانشجویان بینالمللی در هر رشته در نظر میگیرد و شما باید شانس پذیرش خود را بررسی کنید. هرچقدر ظرفیت کمتر باشد، رقابت بالاتر است. در بخش زیر بررسی موردی بهترین دانشگاه های ترکیه خواهیم پرداخت. این دانشگاه ها عبارتند از:
- دانشگاه کوچ Koc University
- دانشگاه بیلکنت Bilkent University
- دانشگاه سابانجی Sabanci University
- دانشگاه فنی خاورمیانه Middle East Technical University (METU)
- دانشگاه بغازیچی Bogazici University
- دانشگاه فنی استانبول Istanbul Technical University
- دانشگاه آنکارا Ankara University
- دانشگاه قاضی Gazi University
- دانشگاه حاجت تپه Hacettepe University
- دانشگاه استانبول Istanbul University
شرایط پذیرش در دانشگاه های ترکیه
ترکیه دارای دو نوع دانشگاه خصوصی و دولتی است که هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی آن بسیار بیشتر از دانشگاه های دولتی آن می باشد. زبان تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکی می باشد و متقاضیان برای تحصیل در این دانشگاه ها باید از رزومه خوبی برخوردار باشند. تحصیل در اکثر دانشگاه های ترکیه به صورت واحدی می باشد و شروع ترم پاییز از اکتبر و ترم بهار از جولای است. شرایط پذیرش در دانشگاه های ترکیه متناسب با رشته و دانشگاه متقاضی است اما به طور کلی برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی می بایست مدرک زبان آیلتس یا تافل ارائه دهید. برخی از دانشگاه ها نیز ممکن است از شما مدرک SAT،GRE یا GMAT درخواست نمایند و حداقل معدل لازم برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی 16 است. شما برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه باید مراحل زیر را طی کنید:
- تکمیل و ارسال فرم پذیرش دانشگاه
- ارسال مدارک مورد نیاز دانشگاه
- درخواست خوابگاه و نوع زبان تحصیل
- ارسال ترجمه مدارک مورد نیاز
شرایط درخواست پذیرش در مقطع کارشناسی
اگر تحصیل در ترکیه در رشته مورد نظر خود را در ترکیه پیدا کردید، مرحله بعدی این است که شرایط دریافت پذیرش از دانشگاه های ترکیه برای آن مقطع مورد نظر بررسی کنید. گرچه همیشه باید معیارهای دقیق را در سایت همان رشته بررسی کنید و ببینید آیا با آنها مطابقت دارید یا خیر؛ اما شرایط دیگری هم وجود دارد که باید داشته باشید.مهلت ارائه مدارک قبل اول آگوست است و مدارک مورد نیاز دیگر در زیر آمده است:
- تقاضانامه و انگیزهنامه
- دیپلم دبیرستان و ریزنمرات
- امتیاز آزمون زبان
- قبض پرداخت هزینه درخواست (۱۰۰ – ۳۵ دلار)
- نامه تمکن مالی
شرایط درخواست پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد
برای دریافت پذیرش از دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری لازم است نیازمندیها و شرایط دقیق هر برنامه در وبسایت آن را بررسی کنید. مهلت ارائه مدارک برای ترم پاییز تا آخر ماه می و برای ترم بهار تا آخر ماه دسامبر است. برخی از این شرایط در زیر آورده شده است:
- تقاضانامه و انگیزه نامه
- مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد و ریزنمرات
- رزومه تحصیلی و نامه تاییدیه از اساتید و کارفرما
- امتیاز آزمونهای GRE یا GMAT و امتیاز آزمون زبان
- آزمون کتبی یا مصاحبه
- نامه تمکن مالی
شرایط درخواست پذیرش در مقطع دکتری
تقاضانامه و پاسخ دانشگاه
وقتی مدارک خود را آماده کردید میتوانید تقاضانامه خود را ارسال کنید. توجه داشته باشید که حتی اگر به صورت آنلاین بخواهید اقدام به دریافت پذیرش از دانشگاه های ترکیه کنید، باز هم باید مدارک تا قبل از اتمام مهلت، با پست ارسال شوند. همچنین اگر آزمون ورودی یا مصاحبه دارید باید به ترکیه سفر کرده و حضوری در آنها شرکت کنید. اگر به تمام این موارد رسیدگی کرده باشید باز هم باید تا اواسط اگوست برای مقطع کارشناسی و اواسط سپتامبر برای تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری صبر کنید. در نامه پذیرش اطلاعات مربوط به مراحل بعدی مانند پرداخت هزینه شهریه یا دریافت ویزای تحصیلی آورده شده است.
شهریه دانشگاه و هزینه زندگی در ترکیه
پس از دریافت پذیرش از دانشگاه های ترکیه و قبل از نقل مکان به این کشور برای تحصیل در ترکیه، حتما هزینه شهریه و هزینههای زندگی در این کشور را بررسی کنید. هزینهای که دانشجویان بینالمللی باید پرداخت کنند به صورت زیر است:
- مقطع کارشناسی به زبان انگیسی: ۱۵۰۰ – ۴۵۰ دلار در سال
- مقطع کارشناسی به زبان ترکی: ۷۵۰ – ۲۴۰ دلار در سال
- مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی: ۹۰۰ – ۶۰۰ دلار در سال
- مقطع کارشناسی ارشد به زبان ترکی: ۶۰۰ – ۳۰۰ دلار در سال
توجه داشته باشید که مبلغ شهریه از یک دانشگاه تا دانشگاه بعدی فرق دارد و دانشگاههای خصوصی شهریههای بیشتری دریافت میکنند. هزینههای دیگر شامل موارد زیر است:
- ۵۰۰ – ۳۵۰ دلار ماهانه بابت هزینههای زندگی
- ۱۵۰ – ۱۰۰ دلار در هر ترم بابت کتاب و هزینههای اداری
- بین ۷۰ – ۴۰ دلار سالانه بابت بیمه درمانی
نتیجهگیری
نظر شما درباره دریافت پذیرش از دانشگاه های ترکیه و تحصیل در ترکیه در سال 2024 چیست ؟ دانشجویان بین المللی که قصد پرداخت شهریه یا هزینه ثبتنام دانشگاههای خارج از کشور را دارند، میتوانند از خدمات پرداختهای ارزی بینالمللی کافه ارز با استفاده از خرید با پی پال و خرید با ویزا و مستر کارت استفاده کرده و بدون هیچ مشکل و تاخیری پرداختهای بینالمللی خود را انجام دهند. همچنین با استفاده از کافه ارز میتوانید پرداخت هزینه ثبت نام آزمون های بین المللی را به آسانی انجام دهید.