معرفی جامع کنترل پنل پلسک (Plesk) و آشنایی با ویژگیهای آن
۲ تیر ۱۴۰۲
کنترل پنل پلسک: آیا تا به حال با تعداد زیادی وب سایت و برنامه کاربردی سر و کار داشته اید؟ آیا مدیریت این همه محتوا و ابزارها برای شما سخت و دشوار بوده است؟ اگر به دنبال یک پلتفرم مدیریت هاستینگ و سرور ساده و قدرتمند هستید، Plesk می تواند به شما کمک کند. پلسک یک پلتفرم کامل برای مدیریت وب سایت، برنامههای کاربردی، پایگاه داده، ایمیل، دامنهها و سرورهای مجازی است. در حقیقت، با استفاده از آن، شما می توانید به شکل سادهتری سرورهای خود را مدیریت کرده و زمان و هزینههای خود را کاهش دهید. در این مقاله به معرفی کامل کنترل پنل پلسک میپردازیم و ویژگیهای آن را نیز با یکدیگر مورد بررسی قرار میدهیم. همچنین، اگر شما قصد خرید خرید هاست و دامنه خارجی را دارید میتوانید از خدمات ارزی کافه ارز استفاده کنید.
فهرست مطالب
کنترل پنل پلسک چیست؟
نرمافزار پلسک یکی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین ابزارهای مدیریت سرور و هاستینگ است که توسط شرکت Plesk International GmbH توسعه داده شده است. یکی از ویژگی های برجسته Plesk، قابلیت پشتیبانی از سیستم عاملهای مختلف است. این کنترل پنل بر روی سیستم عاملهای Windows و Linux نصب میشود و امکان مدیریت سرور در هر دو سیستم عامل را در اختیار کاربران میگذارد. با استفاده از Plesk شما میتوانید به سادگی دامنههای خود را نیز مدیریت کنید. در حقیقت، شما میتوانید دامنههای جدید ایجاد کنید یا این که دامنههای موجود را به سرور خود انتقال داده و تنظیمات DNS را بر روی آنها اعمال کنید.
این کنترل پنل همچنین به شما امکان میدهد تا برنامههای کاربردی مختلف را با استفاده از ابزار نصب اتوماتیک Plesk بهراحتی برروی سرور نصب کرده و آن را مدیریت کنید. همچنین، شما بهسادگی میتوانید بر روی دیتابیس خود کنترل کامل داشته و فایلها و پوشهها را بارگذاری و انتقال دهید. علاوه بر این، با استفاده از ابزار امنیتی Plesk، شما میتوانید سرورهای خود را در برابر حملات امنیتی محافظت کرده و از پروتکلهای امنیتی سرور خود اطمینان حاصل کنید. با کلیک روی دکمه “Demo” در وب سایت Plesk، میتوانید به صورت آنلاین با این کنترل پنل آشنا شوید و قابلیتهای آن را به صورت رایگان تست کنید. البته، برای استفاده کامل از قابلیتهای پلسک باید اشتراک پرمیوم آن را خریداری کنید. شما میتوانید با ثبت نام در سایت کافه ارز و از طریق سرویسهای پرداختی این اشتراک را خریداری کنید. علاوه بر این، ما مقالهای درباره افزایش امنیت سرور مجازی در وبلاگ کافه ارز منتشر کردهایم که میتوانید بعد از خرید سرور مجازی آن را مطالعه کنید.
کاربردهای کنترل پنل پلسک
Plesk یک کنترل پنل مدیریت سرور وب بسیار قدرتمند است و برای کاربردهای مختلفی قابل استفاده است. در زیر به برخی از کاربردهای این کنترل پنل اشاره خواهیم کرد.
1. مدیریت وب سایت: با استفاده از Plesk، میتوانید به راحتی وب سایتهای خود را مدیریت کنید. شما میتوانید دامنههای جدید ایجاد کرده یا دامنههای موجود را به سرور خود انتقال دهید و تنظیمات DNS را برای دامنههای خود انجام دهید. همچنین، شما میتوانید از طریق ابزارهای مختلفی که پلسک در اختیار شما قرار میدهد، سیستم ارسال ایمیل خود را مدیریت کنید. علاوه بر این، اگر شما نیاز به vps دارید میتوانید به سایت VPSDime که یک ارائه دهنده خدمات میزبانی VPS است، مراجعه کنید.
2. مدیریت برنامههای کاربردی: کنترل پنل پلسک به شما این امکان را میدهد که برنامههای کاربردی مختلف را با استفاده از ابزار نصب اتوماتیک Plesk نصب کرده و آن را کنترل نمایید. برای مثال، برنامههای کاربری نظیر WordPress، Joomla، Drupal، Magento و چند برنامه دیگر را میتوانید به راحتی بر روی سیستم پلسک نصب کنید.
3. مدیریت پایگاه داده: با استفاده از Plesk، شما میتوانید بهراحتی دیتابیس خود را مدیریت کنید. شما همچنین میتوانید دیتابیس جدید ایجاد کنید، پایگاه دادههای موجود را ویرایش کنید و از ابزارهای مختلف برای مدیریت پایگاه دادهها استفاده کنید.
4. مدیریت فایلها و پوشهها: با استفاده از Plesk، میتوانید به راحتی فایلها و پوشههای خود را بارگذاری و به سادگی انتقال دهید. همچنین، شما میتوانید پوشههای مختلف در پلسک ایجاد کرده و فایلهایی که قبلاً بارگذاری کرده را به آنها منتقل کنید.
5. امنیت سرور: با استفاده از ابزارهای امنیتی Plesk، شما میتوانید سرورهای خود را در برابر حملات امنیتی محافظت کنید و از امنیت سرور خود اطمینان حاصل کنید. این قابلیت شامل ابزارهایی مانند فایروال، ابزارهای محافظت از سایت، ابزارهای مانیتورینگ و غیره است. از دیگر کاربردهای Plesk میتوان به مدیریت SSL، مدیریت DNS، مدیریت مجوزها و دسترسیها اشاره کرد. در کل، Plesk یک کنترل پنل مدیریت سرور وب بسیار کارآمد و قدرتمند است که برای مدیریت وب سایت، برنامه های کاربردی و پایگاه داده های مختلف مناسب است.
بیشتر بخوانید: بهترینهای ارائه دهنده سرور اختصاصی ارزان
بیشتر بخوانید: بهترین سرورهای DNS
نحوه نصب پلسک
نصب Plesk بسیار ساده است و شما میتوانید آن را با چند کلیک ساده انجام دهید. در ادامه مراحل نصب Plesk روی سرور را توضیح میدهیم.
1. اولین قدم برای نصب کنترل پنل پلسک انتخاب سیستم عامل است. ابزار Plesk بر روی سیستم عاملهای Windows و Linux نصب میشود. بنابراین، شما باید سیستم عامل مناسب خود را انتخاب کنید.
2. بعد از انتخاب سیستم عامل، باید فایل Plesk را دانلود کنید. شما میتوانید Plesk را از وبسایت رسمی آن دریافت کنید.
3. بعد از دانلود Plesk، فایل نصب را اجرا کنید و روی دکمه “Next” کلیک کنید تا به صفحه مرحله بعدی بروید.
4. در مرحله بعد، باید تنظیمات اولیه Plesk را تنظیم کنید. شما باید نام سرور، آدرس ایمیل مدیر سرور و رمز عبور را وارد کنید.
5. سپس، باید ماژولهای مورد نیاز برای Plesk را انتخاب کنید. در این مرحله، شما میتوانید ماژول هایی را که برای سرور خود نیاز دارید انتخاب کنید.
6. در مرحله بعد، باید تنظیمات شبکه را برای Plesk تنظیم کنید. شما باید IP ثابت را برای سرور خود تنظیم کنید.
7. در نهایت، باید به صفحه تایید نصب بروید و روی دکمه “Install” کلیک کنید تا نصب Plesk روی سرور خود تکمیل شود.
بعد از اتمام نصب، شما میتوانید با استفاده از مرورگر خود به پنل مدیریت Plesk دسترسی پیدا کرده و وب سایتها، برنامههای کاربردی، پایگاه دادهها و دیگر امکانات را مدیریت کنید.
آیا کنترل پنل پلسک از زبان فارسی پشتیبانی میکند؟
در جواب این سوال باید بگوییم بله. ابزار Plesk از زبان فارسی پشتیبانی میکند. در واقع، Plesk از بیش از 30 زبان مختلف پشتیبانی میکند و زبان فارسی نیز در این لیست قرار دارد. با استفاده از زبان فارسی، شما می توانید به راحتی با Plesk کار کنید و از امکانات آن بهره ببرید. با تغییر زبان Plesk به فارسی، تمام متن ها، دکمه ها و منوها به زبان فارسی ترجمه می شوند و به شما امکان می دهند که به راحتی با این کنترل پنل کار کنید. برای تغییر زبان Plesk به فارسی، می توانید به صورت زیر عمل کنید.
1. وارد پنل مدیریت Plesk شوید.
2. از منوی اصلی، بر روی “Tools & Settings” کلیک کنید.
3. در بخش “Plesk”، بر روی “Language” کلیک کنید.
4. در صفحه بعد، بر روی “Add/Remove Languages” کلیک کنید.
5. در این صفحه، زبان فارسی را انتخاب کرده و روی دکمه “Add” کلیک کنید.
6. سپس، زبان فارسی به لیست زبانهای فعال اضافه میشود. برای تنظیم زبان فارسی به عنوان زبان پیش فرض، باید آن را به عنوان اولیت اول انتخاب کنید.
7. برای تنظیم زبان فارسی به عنوان زبان پیش فرض، باید بر روی “Change Default Language” کلیک کنید و زبان فارسی را انتخاب کنید. بعد از اعمال تغییرات، تمام متن ها، دکمه ها و منوها به زبان فارسی ترجمه می شوند و شما می توانید به راحتی با Plesk کار کنید. همچنین، برای اینکه بدانید بهترین سرویسهای ذخیرهسازی ابری رایگان کدام است، پیشنهاد میکنیم مطلب مرتبط با آن را مطالعه کنید.
نتیجهگیری
در این مقاله از وبلاگ کافه ارز به معرفی کنترل پنل پلسک پرداختیم و ویژگیهای آن را نیز با یکدیگر مورد بررسی قرار دادیم. اگر میخواهید ابزاری چندکاره برای مدیریت هاست، سرور، دیتابیس و نصب انواع برنامههای کاربردی بر روی سرور خود داشته باشید، بدونشک سیستم Plesk بهترین گزینه برای شما به شمار میرود. برای خرید اشتراک پرمیوم و پرداختهای مختلف درونبرنامهای پلسک میتوانید از سرویسهای پرداختی سایت کافه ارز استفاده کنید.