آن روی سکه؛ معایب فریلنسینگ!
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
معایب فریلنسینگ: فریلنسینگ مزایای بیشماری دارد؛ ساعات کاری انعطافپذیر، صرفهجویی بیشتر در هزینههای زندگی، امکان انتخاب محیط کار (منزل، محیط کار اشتراکی یا کافه و غیره) و باز بودن دست برای همکاری با کارفرمایان و در نهایت پتانسیل نامحدود درآمدزایی این سبک شغلی برای فریلنسرها از جمله مهمترین مزایایی است که باعث محبوبیت دورکاری و فریلنسینگ شده است. اگر به عنوان یک فریلنسر میخواهید پروژههای خارجی بگیرید، به پرداختهای ارزی برای خرید ابزارهای حرفهای خود نیاز پیدا میکنید. حتی پس از دریافت پروژه از کسب و کارهای آنلاین نیاز دارید که نقد درآمد دلاری خود را انجام بدهید. با کافه ارز تمام این کارها به سادگی انجام میگیرد. همچنین اگر تصمیم گرفتهاید سبک شغلی و درآمدزایی خود را به فریلنسر تغییر دهید، بهتر است پیش از هر چیز از این معایب آگاه باشید تا با روی دیگر سکه آشنا شده و به راحتی بتوانید بفهمید این سبک از کار کردن مناسب شما است یا خیر؟
معایب فریلنسینگ
فهرست مطالب
- 1 معایب فریلنسینگ
- 1.1 ۱. میتوانید انزوا و تنهایی را تحمل کنید؟
- 1.2 ۲. با کمبود مزایا کنار بیایید
- 1.3 ۳. منتظر حجم کار و درآمد متغیر باشید
- 1.4 ۴. میتوانید یک فریلنسر اخلاقمدار باشید؟
- 1.5 ۵. میتوانید ساعت کاری منظم داشته باشید؟
- 1.6 ۶. فریلنسر بودن یعنی مسئولیتپذیر بودن
- 1.7 ۷. آیا هزینه لازم برای شروع کار را دارید؟
- 1.8 ۸. عدم امنیت شغلی را تحمل میکنید؟
- 1.9 ۹. شما یک اداره کامل هستید
- 1.10 ۱۰. در بازاریابی مهارت دارید؟
خود اشتغالی، دورکاری و فریلنسینگ نیازمند برنامهریزی دقیق و آمادهسازی است. دقت داشته باشید فریلنسر بودن و تنبلی کردن با هم در تضاد هستند. اگر میخواهید فریلنسری موفق باشید باید برنامهریزی زمانی داشته و برای برقراری تعادل میان زندگی شخصی و کاری آماده شوید.
بهتر است پیش از شروع کار به عنوان یک فریلنسر تمام وقت، ابتدا در کنار کار اصلی خود به صورت موقت آن را در زمینه مورد علاقه خود بهعنوان تمرین و به شکل پاره وقت امتحان کنید. اگر توانستید با معایب فریلنسینگ و مشکلات جانبی آن کنار بیاید، میتوانید کم کم سبک شغلی خود را به یک فریلنسر تمام وقت تغییر داده و درآمدزایی چشمگیری داشته باشید. اما فریلنسینگ چه معایبی دارد؟
۱. میتوانید انزوا و تنهایی را تحمل کنید؟
کار از خانه و به دور از سایر کارمندان میتواند باعث انزوا و گاهی افسردگی شود. بهتر است بدانید به عنوان یک فریلنسر شما یک کارمند تنها در خانه هستید که به صورت حضوری با کارفرما یا سایر کارمندان ارتباطی ندارد.
برای رفع چنین مشکلی میتوان کارهای بسیار زیادی کرد؛ برای مثال محیط کار خود را عوض کرده و گاهی در کتابخانه یا کافه و فضاهای کار اشتراکی پروژههای خود را تکمیل کرده یا در گروههایی که سایر فریلنسرها هم حضور دارند عضو شوید.
فعالیت و تعامل با دیگران از طریق شبکههای اجتماعی نیز به رفع انزوا کمک میکند. شبکههایی مانند توییتر، لینکدین و فیسبوک پلتفرمهای بسیار مناسبی برای آشنایی با سایر فریلنسرها و ارتباط با افراد حرفهای است که میتواند در پیشرفت شغلی شما، افزایش آگاهی، پیدا کردن کارفرما و درآمدزایی هرچه بیشتر موثر باشد.
به این نکته دقت داشته باشید، که با تغییر سبک شغلی خود به فریلنسر بودن، نباید تمام زندگی خود را وقف کار کرده و از ارتباط با دیگران دوری کنید. این کار باعث انزوای بیشتر شده که دلزدگی و خستگی از کار را به دنبال خواهد داشت.
۲. با کمبود مزایا کنار بیایید
به عنوان یک فرد خود کارفرما و مستقل، از مزایای سایر کارمندان رسمی بیبهره خواهید بود. بنابراین باید با کمبود مزایایی از جمله عدم وجود بیمه درمانی، پاداش و مرخصی با حقوق و غیره کنار بیایید.
کمبود چنین مزایایی یکی از معایب فریلنسینگ است، بهخصوص در شرایط اضطراری میتواند گاهی برای یک فریلنسر دردسرساز باشد. به خصوص عدم برخورداری از بیمه درمانی و پوشش سایر هزینه باعث میشود گاهی متقبل پرداخت هزینههای سنگین شوید. از سویی دیگر اگر قصد دارید شخصا نسبت به بیمه کردن خود اقدام کنید، اغلب باید هزینهای بالاتر از حد متوسط بیمه ماهانه شرکتها پرداخت کنید. برای حل چنین مشکلی بهتر است همواره یک پسانداز ضروری یا برنامه پشتیبانی داشته باشید.
۳. منتظر حجم کار و درآمد متغیر باشید
یکی از معایب فریلنسینگ این است که در این سبک شغلی باید همیشه منتظر شرایط غیر منتظره باشید. ممکن است ماهها نتوانید پروژهای داشته باشید یا در عوض با گرفتن یک پروژه درآمد بسیار چشمگیری نصیب شما شود. بهتر است برای تعادل میان کار و درآمد، برنامهریزی داشته و همواره اولویتهای خود را مشخص کنید.
میزان کار و درآمد شما بسته به تعداد پروژهها یا کارهایی که انجام میدهید، در طول ماههای مختلف متفاوت است، به خصوص اگر در ابتدای راه فریلنسر شدن هستید، شرایط برای شما دشوارتر خواهد بود. تغییرات زیاد در درآمد میتواند زندگی روزمره شما را مختل کرده و باعث شود از سبک شغلی فریلنسینگ دلزده شوید.
فریلنسر بودن اصلا شغل آسانی نیست. یکی از معایب فریلنسینگ این است که ممکن است از افزایش حقوق و پاداش خبری نباشد و تنها چیزی که به شما برسد بازخوردهای مثبت از کارفرما باشد که البته برای ساخت یک رزومه عالی نکته بسیار مهمی است؛ اما به این مورد نیز دقت داشته باشید برای ساخت یک رزومه خوب شاید در ابتدای کار مجبور به کارآموزی یا حتی گذراندن دورههای امتحانی بدون دستمزد باشید.
این کار در اول راه فریلنسینگ میتواند به شناخته شدن و آشنایی شما با نحوه کار و افزایش اطلاعات و آگاهی کمک شایانی کند، اما در ادامه باید به تعیین نرخ دستمزد خود نیز فکر کنید.
۴. میتوانید یک فریلنسر اخلاقمدار باشید؟
فریلنسر بودن نیازمند تعهد و اخلاقمداری است. شما باید رفتاری حرفهای داشته و نسبت به افشای اطلاعات شرکت یا کارفرمایی که برای آن کار میکنید، متعهد باشید. همچنین با داشتن برنامهریزی تعهد اخلاقی خود را نشان داده و همواره برای صحبت با کارفرمایان از لحنی رسمی و در خور شأن خود استفاده کنید.
این نکته را نیز فراموش نکنید که پس از شروع همکاری با یک شرکت یا کارفرما، شما محرم راز او خواهید بود، بنابراین از افشای دعواهای معمول یا دادههای امنیتی مانند رمز ورود به سامانه و غیره به دیگران خودداری کنید.
۵. میتوانید ساعت کاری منظم داشته باشید؟
دقت کنید که فریلنسر بودن به معنای ارائه خدمات ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته به کارفرما یا شرکت نیست. البته گاهی ممکن است در شرایطی مجبور به اضافه کاری یا کار زیاد در ساعاتهای طولانی باشید اما این اتفاق نباید همواره تکرار شود.
یکی از معایب فریلنسینگ این است که در اول راه، شاید برای مدیریت کارها و رسیدگی به پروژههای خود نیاز به صرف وقت بیشتری داشته باشید، به خصوص اگر فریلنسر پاره وقت هستید و شغل ثابت دیگری نیز در کنار این شغل دارید.
اغلب فریلنسرها از موضوع رفتارهای نامناسب کارفرما مانند تماس در ساعات پایانی شب، تعطیلات یا اوقات مرخصی فرد و غیره شکایت میکنند. برای رفع چنین مشکلی بر سر ساعات کاری خود با کارفرما توافق کنید. این یکی از حرفهایترین رفتارها در برخورد با کارفرما است.
۶. فریلنسر بودن یعنی مسئولیتپذیر بودن
یکی از معایب فریلنسینگ این است که به عنوان یک فریلنسر شما تمام وظایف مدیریت کاری خود را به عهده دارید. موفقیت یا عدم موفقیت در این راه به تلاش و برنامه ریزی شما بستگی دارد. شاید در روزها، ماهها و حتی سالهای اول در مدیریت کارها با مشکلات مالی و از دست دادن شغل روبهرو شوید، اما به مرور زمان، یادگیری بیشتر و افزایش اطلاعات در زمینه کاری خود میتوانید یک فریلنسر بسیار با انگیزه و منظم باشید که بیشتر از یک کارمند اداری درآمد داشته و بدون نیاز به نظارت کسی کارهای خود را انجام میدهد.
پیش از این هم اشاره شد، اگر از خانه کار میکنید، باید بتوانید حواس خود را روی کار تمرکز کرده و مواردی مانند تلفنهای خانگی، رسیدگی به کار خانه یا کودک و ارتباط با خانواده یا کارهای روزمره را نیز در کنار کار خود مدیریت کنید.
بهتر است برای تمرکز هرچه بیشتر محل کار اختصاصی و ساعات کاری خود را داشته باشید و این موضوع را نیز به اطلاع سایر اعضای خانواده، اطرافیان و دوستان نیز برسانید. کار کردن از خانه به معنای کار کمتر نیست بلکه شما نیاز به زمانی برای مدیریت تمام کارها دارید، پس برای موفقیت در این راه از خانواده یا اطرافیان خود کمک بگیرید.
۷. آیا هزینه لازم برای شروع کار را دارید؟
در حالت عادی تهیه تجهیزات مورد نیاز کارمند حاضر در اداره یا محل کار بر عهده کارفرما است اما یکی از معایب فریلنسینگ این است که شما باید تمام تجهیزات مورد نیاز خود را شخصا تهیه کنید که این میتواند هزینههای سنگینی شامل خرید میز و صندلی، آماده کردن محیط کار، خرید لپ تاپ یا کامپیوتر، هزینه شارژ اینترنت و غیره را شامل شود. بهتر است برای شروع کار یک پسانداز اولیه داشته یا ابتدا در کنار کار اصلی خود به مرور زمان وسایل مورد نیاز را تهیه کرده و کم کم کار فریلنسینگ را شروع کنید.
۸. عدم امنیت شغلی را تحمل میکنید؟
براساس آمارها و گزارشات مختلف اغلب مشاغل نوپا در «دو سال اول شروع» شکست میخورند. در واقع این دو سال سختترین سالهای شغلی برای یک کارفرما یا فریلنسر خواهد بود. یکی از معایب فریلنسینگ این است که به عنوان یک فریلنسر باید بدانید بیش از سایرین در معرض عدم امنیت شغلی قرار دارید.
ممکن است به دلیل بیبرنامگی یا مشکلات شخصی نتوانید برای مدتی کار کنی. در چنین حالتی ممکن است کارفرما همکاری خود را با شما قطع کند. جهت رفع این مشکل همانطور که اشاره شد بهتر است ابتدا فریلنسر بودن را در کنار یک شغل اصلی با درآمد ثابت شروع کرده و بعد از جمع کردن پسانداز کافی و پیدا کردن مجموعهای از کارفرمایان ثابت شغل خود را به صورت کامل تغییر دهید.
۹. شما یک اداره کامل هستید
فریلنسر بودن یعنی یک اداره کامل که تمام وظایف را در آن یک نفر انجام میدهد. شاید این یکی از یکی از معایب فریلنسینگ باشد. شما وظیفه بازاریابی، برنامهریزی، پاسخ به مشتریان، حسابداری و سایر وظایف کامل یک اداره را برعهده دارید؛ بنابراین بهتر است برای پیشرفت هرچه بیشتر و مدیریت و برنامهریزی کارها از تمامی ابزارها و اپلیکیشنهای لازم استفاده کنید. همچنین اگر قصد توسعه کسب و کار خود را دارید باید با قوانین مربوط به حسابداری دفتری و پرداخت مالیات نیز آشنا باشید.
۱۰. در بازاریابی مهارت دارید؟
یکی از مهمترین چالشهایی که فریلنسرها با آن مواجه هستند، جلب مشتری و بازاریابی است. شما به عنوان یک فرد خود کارفرما باید دائما دانش و اطلاعات خود در زمینهای که کار میکنید را افزایش داده و به این ترتیب مشتریان بیشتری جذب کنید. هرچه استعداد بیشتری در زمینه خود داشته باشید بالطبع درآمد بالاتری داشته و تبدیل به یک فریلنسر محبوب و معروف خواهید شد.
سرانجام زمانی میرسد که شما فریلنسری بسیار منظم با درآمد بالا و بسیار خوش سابقه خواهید شد، به شرط آن که بتوانید روزهای سخت را پشت سر گذاشته و با دلزدگی و بیش از همه انزوای محل کار خود کنار بیاید. اگر از پس از مراحل بربیاید میتوانید به درآمد دلاری برسید.
نتیجه گیری:
نظر شما در مورد معایب فریلنسینگ چیست؟ با خواندن این مطلب از معایب فریلنسری آگاه شدیم. آیا شما هم میتوانید یک فریلنسر موفق شوید؟ اگر برای وب سایت های فریلنسری مثل Upwork در خارج از کشور کار میکنید، میتوانید درآمدهای ارزی خود را با استفاده از خدمات نقد درآمد ارزی در وبسایت کافه ارز، به ریال تبدیل کنید.